tirsdag 23. oktober 2012

Kylling med pestopasta



I dag var det kylling med pesto som sto på menyen.

Oppskriften er som følger:

PESTO:

1 plante basilikum
1 hvitløks fed
30-40g pinjekjerner (ristede)
Olivenolje
Manchego ost
Salt og pepper


Ha basilikum, pinjekjerner, litt revet Manchego og presset hvitløk i en bolle. Ha i olje og mix alt med stavmixeren til du får en pasta. Smak til med salt og pepper.


Tips: dersom du ikke har pinjekjerner eller ikke tåler det, kan du bytte dette med ristede solsikkekjerner. Kjernene rister du litt i en tør stekepanne. Dette gjør at nøttesmaken kommer bedre frem.  

Manchego ost er laget av fåremelk. Mange av de som ikke tåler melkeprotein, tåler som regel oster lagd av får, geit eller bøffel.  Oster lagd av får eller geit har som regel en sterk smak, da er det greit å forhøre seg litt sånn at man får en av de milde variantene til å begynne med.  

Kyllingen stekes i panne med ønsket krydder.


PASTA:

Her har jeg brukt en pasta av bokhvete. Denne kjøper jeg på www.utengluten.no, mye av det jeg bruker kjøper jeg fra denne butikken.

Det står kokeannvisning på pakken, men det er lurt å smake littslik at man får den konsistensen man ønsker.Når pastaen er klar heller man av vannet og rører inn et par ss pesto.

 

 

Etiketter:

1 Kommentarer:

Klokken 25. oktober 2012 kl. 04:41 , Blogger Unknown sa ...

Spennende…!!!

Mat “uten alt” kan fort bli veldig kjedelig… så jeg Gleder meg DeLuxe til å sjekke ut Pesto’en her.
Ser frem til flere oppskrifter… uten alt ;o)

Geir

 

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden