Kylling med pestopasta
I dag var det kylling med pesto som sto på menyen.
Oppskriften er som følger:
PESTO:
1 plante basilikum
1 hvitløks fed
30-40g pinjekjerner (ristede)
Olivenolje
Manchego ost
Salt og pepper
Ha basilikum, pinjekjerner, litt revet Manchego og presset
hvitløk i en bolle. Ha i olje og mix alt med stavmixeren til du får en pasta. Smak
til med salt og pepper.
Tips: dersom du
ikke har pinjekjerner eller ikke tåler det, kan du bytte dette med ristede
solsikkekjerner. Kjernene rister du litt i en tør stekepanne. Dette gjør at
nøttesmaken kommer bedre frem.
Manchego ost er laget av fåremelk. Mange av de som ikke
tåler melkeprotein, tåler som regel oster lagd av får, geit eller bøffel. Oster lagd av får eller geit har som regel en
sterk smak, da er det greit å forhøre seg litt sånn at man får en av de milde
variantene til å begynne med.
Kyllingen stekes i panne med ønsket krydder.
PASTA:
Her har jeg brukt en pasta av bokhvete. Denne kjøper jeg på www.utengluten.no, mye av det jeg bruker kjøper jeg fra denne butikken.
Det står kokeannvisning på pakken, men det er lurt å smake
littslik at man får den konsistensen man ønsker.Når pastaen er klar heller man av vannet og rører inn et par
ss pesto.
Etiketter: Middag
1 Kommentarer:
Spennende…!!!
Mat “uten alt” kan fort bli veldig kjedelig… så jeg Gleder meg DeLuxe til å sjekke ut Pesto’en her.
Ser frem til flere oppskrifter… uten alt ;o)
Geir
Legg inn en kommentar
Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]
<< Startsiden