torsdag 25. oktober 2012

Fransk løksuppe med krutonger


På en kald høstdag som dette er det deilig å varme seg med en god suppe.

Fransk løksuppe har få ingredienser og er en av de enkleste og rimeligste suppene du kan by på.


Ingredienser

  • 5 st kløk
  • 5 båthvitløk (kan sløyfes)
  • 2 ss rapsolje
  • 1 l Helios grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stilk frisk timian  eller 1 ts tørket
  • 1 ts sukker
  • 400g  daggammelt gluten fritt brød
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en kjele. Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.

Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Krutonger

·         400g glutenfritt brød

·         3 ss olivenolje

·         Hvitløk, fersk eller tørket

Skjær brød i terninger. Vend brødterningene i olje sammen med hvitløken.

Bred dem utover en stekeplate kledd med bakepapir.

Stek krutongene gylne og sprø ved 200-225 grader, cirka 5 minutter.


 

Suppen serveres rykende varm med krutonger over.

 

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden