Fransk løksuppe med krutonger
På en kald høstdag som dette er det
deilig å varme seg med en god suppe.
Fransk løksuppe har få ingredienser og
er en av de enkleste og rimeligste suppene du kan by på.
Ingredienser
- 5 st kløk
- 5 båthvitløk (kan sløyfes)
- 2 ss rapsolje
- 1 l Helios grønnsakbuljong (utblandet)
- 1 stilk frisk timian eller
1 ts tørket
- 1 ts sukker
- 400g daggammelt gluten
fritt brød
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en kjele.
Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot
slutten.
Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Krutonger
Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Krutonger
·
400g
glutenfritt brød
·
3 ss
olivenolje
·
Hvitløk,
fersk eller tørket
Skjær
brød i terninger. Vend brødterningene i olje sammen med hvitløken.
Bred dem
utover en stekeplate kledd med bakepapir.
Stek
krutongene gylne og sprø ved 200-225 grader, cirka 5 minutter.
Suppen serveres rykende varm med krutonger over.
0 Kommentarer:
Legg inn en kommentar
Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]
<< Startsiden