søndag 9. desember 2012

Risboller uten egg og melk









Hva er vel julen uten risboller?  Her er en oppskrift på hvordan man kan lage den alergivennlig :)

100 g kokosfett (delfiafett)
100 g melkefri sjokolade. (feks Odense mørk 70% kakao sjokolade, fås kjøpt i de fleste butikker)
3ss sukker
2ss kaffe eller fløteerstattning
1 egg (eller tilsvarende i eggerstattning)
1 l puffet ris.


Smelt sjokoladen og bland inn kaffe/fløteerstattningen. visp sukker og Noegg og ha i røren. Fettet smeltes og blandes. Ha tilslutt i den puffederisen. Bland alt godt og fordel passe store ''boller'' på bakepapir. settes kjølig til de er stivnet.

Etiketter:

1 Kommentarer:

Klokken 17. desember 2019 kl. 00:56 , Blogger Unknown sa ...

Blir disse litt "mykere" pga fløteersratningen? Akkurat laget en porsjon med en annen oppskrift, uten NoEgg og fløteerstatning. De ble smaksmessig gode, men altfor cruncy. Nå bruker jeg heller ikke sukker, men sukrin;) Vil ha en litt mer fløyelsmyk kondistens... noen forslag?;)

 

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden